Zupa pomidorowa z makaronem przepis

Składniki:

  • Skrzydełka z kurczaka – 3 szt.
  • Marchew – 3 średnie sztuki
  • Mały kawałek selera
  • Por – tylko biała część
  • Pietruszka – 2 średnie sztuki
  • Pomidory w puszce – 300 ml
  • Śmietana 18% – opcjonalnie
  • Przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz
  • Natka pietruszki

Wykonanie inspirowane pomysłem dietmap.pl/pl/przepisy/lista-przepisow/758-zupa-pomidorowa-z-makaronem

  1. Warzywa umyć i obrać.
  2. Kurczaka umyć i zalać ok. 2l wody, dodać 2 średnie liście laurowe i 2 ziela angielskie i przygotowane warzywa. Wstawić do gotowania. Na ok. 40 minut. Po tym czasie zdjąć szumowiny, wlać przecier pomidorowy doprawić i gotować kolejne 15 minut na małym ogniu.
Both comments and trackbacks are currently closed.